Date generale
Orebic este recunoscuta pentru
Cand este indicat sa vizitati orasul Orebić
Reputatia orasului ca destinatie de vacanta se datoreaza in mare parte climatului mediteranean bland pe care vizitatorii sai il experimenteaza. Orebić se bucura de un climat sub-tropical, cu veri lungi si uscate si ierni blande. Vara sunt precipitatii putine, iar iernile sunt umede.
Ce sa luati in bagaj
Daca mergeti la Orebić in sezonul cald, puneti in bagajul dvs. haine comode din bumbac. Adaugati in bagaj o haina de ploaie si o umbrela indiferent de anotimp. In timpul iernii purtati haine in straturi. Nu uitati camera foto, pentru a imortaliza imagini unice!
Modalitati de plata in Orebić
Pentru a va face o idee in legatura cu banii pe care ii veti cheltui in Orebić, va vom face cunoscute urmatoarele aspecte:
In cazul in care veti servi masa in restaurant, o masa va poate costa aproximativ 7,59 Euro. O camera la un hotel bun, va costa aproximativ 51,41 Euro/noapte, iar la un hostel, 13,50 Euro/noapte. Inchirierea unei masini pe weekend va costa 181 Euro. Costul unei beri este de 1,98 Euro, un Coca Cola costa 1,06 Euro, iar un pachet de tigari (marlboro) – 2,99 Euro. Transportul in oras presupune un cost -pe un bilet- de 1,58 Euro, iar un litru de combustibil costa in medie 1, 48 Euro.
Transportul in Orebić
Cel mai simplu mod de a vizita acest mic oras este pe jos. Puteti, e asemenea, sa inchiriati o bicicleta sau un scuter printr-una din agentiile de turism.
Exista trei conexiuni principalele zilnice spre Korcula: cu feribotul de masini, feribotul de pasageri si barca Taxi (din iunie pana in septembrie). Preturile pentru pasageri sunt aceleasi pentru toate cele trei optiuni (cca 1,5 euro).
Exista, de asemenea, un serviciu de transport cu autobuzul local, de-a lungul peninsulei.
Shopping in Orebić
In Orebić veti gasi mici magazine locale, care ofera obiecte artizanale realizate de mesterii locali. Acestea pot fi achizitionate ca suveniruri sau pentru cadouri. Sunt recomandate obiectele din ceramica, lemn, piele, argint si fete de masa traditionale din dantela.