Comentarii
Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Primaria Orasului Zamosc
Una dintre principalele atractii ale orasului Zamosc este reprezentata de cladirea ce adaposteste Primaria, amplasata in partea de nord a Pietei Mari, si nu in centrul acesteia ca in cazul majoritatii primariilor, ca o dorinta a fondatorului orasului, Jan Zamojski, care nu a dorit in nici un fel sa umbreasca privelistea resedintei sale, Palatul Zamojski.
Edificiul a fost ridicat la sfarsitul secolului al XVI-lea – inceputul secolului al XVII-lea, conform schitelor arhitectului italian Bernardo Morando, pentru ca in perioada anilor 1639 – 1651, cladirea sa fie remodelata de catre Jan Jaroszewicz si Jan Wolff. Acestia au marit dimensiunea constructiei prin adaugarea a trei etaje si un pod impresionant, iar fadatele au fost modelate in conformitate cu stilul manierist si cu un decor arhitectural in exces.
In secolul al XVIII-lea a mai fost adaugata si o camera de garda, iar in anul 1768, in fata cladirii au fost construite scari duble in forma de evantai. Doi ani mai tarziu, in anul 1770, in partea superioara a turnului primariei, a fost adaugata o cupola ingusta prevazuta cu un felinar, contribuind astfel la altitudinea turnului, care in prezent ajunge la 52 m. In anotimpul de vara, in fiecare zi, la pranz, se poate auzi un cantec de trompeta ce apare din acest turn cu ceas.
Primaria a fost transformata intr-o inchisoare in secolul al XIX-lea, pentru ca in secolul urmator sa fie renovata conform planurilor sale initiale si sa-si reia functia de a gazdui consiliul orasului. La intrarea in primarie se remarca emblema Sfantului Toma, un ornament al Crucii de la Grunwald, precum si o placa ce atesa includerea cladirii pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO.
GPS - Latitudine: 50.717560, Longitudine: 23.252550
Mareste harta ?Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Primaria Orasului Zamosc