Comentarii
Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Cladirea Copan din Sao Paolo
Cladirea Copan este un zgarie-nori construit in orasul São Paulo, Brazilia. Are o inaltime de 140 m si a fost dat in folosinta in anul 1966. Cladirea a fost proiectata de arhitectul Oscar Niemeyer. Simbol al arhitecturii moderne braziliene, design-ul conceput de Oscar Niemeyer, in 1954, cu ocazia celui de al patrulea centenar al São Paulo, va va surprinde in mod placut.
Comandat de compania Pan American Hotels and Tourism, obiectivul principal a fost de a deveni un centru urban important pe modelul Centrului Rockefeller. Cu toate acestea, lucrarea a fost demarata abia in 1957, dupa mai multe modificari ale planului initial. Faptul ca orasul prezinta un imens potential imobiliar si turistic a fost un motiv major pentru dezvoltarea proiectului, finalizat in 1966 de Carlos Alberto Cerqueira Lemos.
Cladirea are cea mai mare structura de beton din tara, cu 115 de metri inaltime, 32 de etaje si 120.000 metri patrati din suprafata cladirii. Aceasta este impartita in sase blocuri, cu un total de 1160 de apartamente de diferite dimensiuni, aproximativ 5000 de locuitori si peste 70 de unitati comerciale.
Arhitectura sa in forma "S" este intotdeauna evidenta in orizontul celor care trec prin arterele principale ale orasului. Considerat un loc care "are un pic din de toate," a fost chiar si subiectul unei carti de fictiune.
Copan a fost un proiect major pentru São Paulo. Ideea arhitecturala a fost inspirata de Centrul Rockefeller din New York, si a inclus apartamente rezidentiale si un mare centru comercial.
In 1970, cladirea a cazut in stare proasta pentru multi ani, iar imaginea sa a fost asociata cu o mahala verticala. Dupa anii 1990, Copan a atras clasa de mijloc, in cautare de locuinte de calitate, bine situate si cu preturi mai mici.
Cladirea Copan a inspirat scriitori, regizori, fotografi si alti artisti din intreaga lume. In anul 1994, scriitorul brazilian Regina Rheda si-a lansat cartea Povesti fara Arca lui Noe - Povestiri din cladirea Copan, care a castigat premiul Tortoise in anul 1995.
GPS - Latitudine: -23.546620, Longitudine: -46.644370
Mareste harta ?Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Cladirea Copan din Sao Paolo