Comentarii
Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Citadela din Herat
Unul dintre cele mai interesante repere turistice din Afganistan, Citadela din Herat, cunoscuta si sub numele de Citadela lui Alexandru, este considerata cea mai veche constructie din oras. Situata in inima tarii, se crede ca a fost ridicata de Alexandru cel Mare, dupa batalia de la Guagamela, pe ruinele unei vechi fortarete. De-a lungul istoriei, vechiul oras a fost cucerit de selgiucizi, parti, sasanizi, samanizi si mongoli. Distrusa aproape in totalitate de armata lui Gingis Han, in 1221, fortareata este reconstruita sub Kartid Amir, care a intarit zidurile cetatii, iar succesorul sau a mai mai ridicat doua palate pe latura estica a orasului.
Citadela reprezenta un important punct de popas pe celebrul Drum al matasii ce facea legatura intre Levant, India si China. Recent, aceasta a trecut printr-un vast proces de restaurare. Primele sapaturi arheologice au fost efectuate intre 1976-1979, sub egida UNESCO si excavarea zonei de est a scos la lumina doua curti interioare de forma rectagulara, protejate de turnuri semicirculare.
Situata pe latura vestica a orasului vechi, citadela ofera o panorama superba asupra imprejurimilor. In mod sigur veti fi impresionati de zidurile uriase cu o grosime de 2 m. Intemeiata pe o movila, citadela masura 250 m de la est la vest si era prevazuta cu 18 turnuri ce atingeau inaltimi de 30 m. Folosita ca resedinta regala, inchisoare si trezorerie in timpul domniei afgane, citadela este afectata in secolul XIX de atacurile persilor, englezilor si rusilor si restaurata la mijlocul secolului trecut. Astazi, aici, se gaseste Muzeul National din Herat.
GPS - Latitudine: 34.345650, Longitudine: 62.189010
Mareste harta ?Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Citadela din Herat