Comentarii
Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Cetatea Feldioara
Existenta Cetatii Feldioara se leaga de numele cavalerilor teutoni. Din pacate, catre aceasta cetate situata la aproximativ 21 km de Brasov, nu exista indicatoare insa, urmand drumul principal al localitatii se ajunge la aceasta. Va recomandam sa urcati pe jos la cetate, privelistea merita efortul. Avand in vedere ca nu exista un drum asfaltat care sa va duca la cetate, lasati masina parcata langa Biserica din centrul localitatii.
Odinioara, cetatea avea un aspect medieval tarziu si ziduri solide de aparare construite din piatra si caramida de pana la 2 m inaltime. Azi, zidurile se afla intr-o stare avansata de degradare. In ciuda faptului ca ceea ce a mai ramas din cetate arata dezolant, locul are o atractie deosebita, purtand peste veacuri o incarcatura istorica substantiala.
Lucrarile arheologice realizate aici au scos la lumina artefacte care pot povesti despre istoricul cetatii: obiecte din aur, monede romane, fragmente din sticla si ceramica, toate din epoca romana; dar lingouri din aur din perioada 402–408.
De-a lungul existentei sale, Cetatea Feldioara a fost reconstruita de mai multe ori: dupa invazia tatara din anul 1241, cand a fost intarita cu o incinta ovala, console cu barne pentru sustinerea drumului de straja si turnuri de aparare; in anul 1420, dupa care a fost distrusa de invazia turceasca din 1421; in perioada 1430-1432 o noua invazie a turcilor afecteaza grav cetatea- dupa aceasta invazie refacerea cetatii este finalizata in 1457; secolul al XVI–lea aduce iarasi razboiul sub zidurile cetatii – in 1529 fiind distrus zidul de incinta din partea de sud a cetatii.
In anul 1657, cetatii ii este ridicat un turn in partea de nord. Ulterior, aceasta este folosita drept granar, pana in anul 1838 cand un cutremur o afecteaza foarte mult, in consecinta fiind parasita.
GPS - Latitudine: 45.820252, Longitudine: 25.603868
Mareste harta ?Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Cetatea Feldioara