Comentarii
Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Cetatea dacica Tamasidava
Situat intre localitatile Racatau de Jos si Pancesti, candva unul dintre cele mai importante centre economice ale geto-dacilor din Moldova, Cetatea dacica Tamasidava este in prezent locul in care, mergand pe potecile putin umblate, poti descoperi uneori cuie getice, resturi de ceramica si fragmente de scuturi dacice.
Aici, sapaturile arheologice au scos la suprafata obiecte folosite candva de daci: obiecte din ceramica, monede, bijuterii, unelte, arme; dar si obiecte de origine greceasca si romana - amfore, cupe, obiecte de bronz.
Initial, cetatea dacica ocupa promontoriul care domina intreaga vale a Siretului, pana dincolo de orasul Adjud, insa, in timp, Tamasidava s-a extins mult in partea de est. In epoca lui Burebista, cetatea a fost fortificata, fiind prevazuta cu un amplu sant de aparare si cu palisada.
Incepind cu epoca bronzului mijlociu, prima epoca a fierului si, in special, in cea de a doua epoca a fierului, Tamasidava a fost intens locuita si avea rolul unei piete de desfacere atat pentru produsele locale cat si pentru cele de import.
Unul dintre locurile ce scriu istoria noastra, Cetatea Tamasidava va asteapta sa o vizitati!
GPS - Latitudine: 46.345527, Longitudine: 27.042865
Mareste harta ?Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Cetatea dacica Tamasidava