Despre Arica
Chile, una dintre cele mai frumoase tari din America de Sud, detine printre cele mai multe orase port de pe intregul continent. Unul dintre aceste orase este Arica, cu o populatie de aproximativ 185.000 de locuitori. Acesta este cel mai apropiat oras de granita cu Peru, la doar 18 kilometri si reprezinta capitala regiunii cu acelasi nume.
Arica a fost fondat de catre spanioli, in anul 1541, dupa ce acestia au pus stapanire pe America de Sud, in secolul al XVI-lea. Acest oras reprezenta un punct important si crucial pentru spanioli, deoarece aici exista cea mai mare mina de argint din lume. Desi, de-a lungul anilor, aceasta zona a apartinut fie Boliviei, fie Peru-ului, ea ajuns, intr-un final, sa apartine tarii Chile, dupa ce aceasta a castigat Razboiul din Pacific.
Arica a suferit foarte mult in anul 1868, cand un cutremur, ce a avut o magnitudine de 8-9 grade pe scara Richter, a lovit acest oras de coasta, omorand intre 25.000-75.000 de locuitori, conform istoriei. Dar, cu toate acestea, unele ruine ce dateaza inca din Evul Mediu, au rezistat la testul timpului. Totusi, multe dintre cladiri au fost avariate, fiind necesara o reconstructie totala a orasului.
Un obiectiv istoric important pentru orasul Arica este Morro de Arica, acesta fiind un deal inalt de 139 de metri, el reprezentand ultima frontiera de aparare impotriva trupelor peruviene, cu care Chile a reusit sa ii invinga. Desi Arica este dominata de climatul desertic, exista o zona extinsa in care se cresc diferite legume si, in principal, masline.
Spre deosebire de alte orase ce detin un climat desertic, aici au loc, anual, temperaturi record, fiind unul dintre cele mai aride si uscate zone locuite din lume.
Lacul Chungara reprezinta un lac des vizitat de catre turisti, datorita imaginii cu un varf din Muntii Anzi. Acesta se afla in apropierea a doi vulcani, ambii fiind, din nefericire, activi. Un alt obiectiv turistic important din Arica este Catedrala San Marcos de Arica. Desi aceasta a fost distrusa in totalitate in anul 1868, datorita cutremurului mentionat mai sus, ea a fost reconstruita, iar, in ziua de azi, ofera acelasi aspect pe care il avea acum cateva secole.