Comentarii
Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Manastirea Sfantului Simeon din Aswan
Numele Manastirii Sfantului Simeon a fost dat in jurul anului 1985 de catre turistii si arheologii care au descoperit acest loc. De fapt, aceasta constructie se numea in perioada antica - Anba Hatre, un anahoret care a devenit episcopie in jurul secolului al IV-lea.
Imediat cum veti ajunge la Manastirea Sfantului Simeon, dupa ce veti pasi pe intrarea principala, veti putea vedea in partea dreapta grajdurile si dupa acestea, un teasc pentru struguri imens. Tot in partea dreapta, vis-a-vis de grajduri se afla presa de ulei, cuptorul, locul de unde se extragea sare, se decanta apa si o latrina. In partea stanga se aflau camerele si bucataria in care traiau calugarii din manastire.
In jurul secolului al XIII-lea, aceasta era una dintre cele mai mari manastiri din Egipt, aici traind nu mai putin de 1.000 de calugari, dar care au abandonat cladirea din cauza lipsei de apa, deoarece Manastirea Sfantului Simeon se afla intr-un dintre cele mai aride zone din Aswan.
Chiar daca acum sunt mai mult ruine, inca se mai pot observa diverse picturi si desene murale care impanzesc peretii si acolo unde mai este cazul, tavanele manastirii. La doar cativa metri de manastire se afla un cimitir care adaposteste 199 de morminte, majoritatea dintre ele avand cate un text pe piatra funerara. Asadar, Manastirea Sfantului Simeon este un obiectiv turistic pe care nu trebuie sa il ratati daca va aflati in Aswan.
GPS - Latitudine: 24.094800, Longitudine: 32.876200
Mareste harta ?Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Manastirea Sfantului Simeon din Aswan