Manastirea Sfantului Paul - Marea Rosie

Manastirea Sfantului Paul din Egipt se afla langa Marea Rosie si Desertul Estic al acestei tari. Situata la doar 155 de kilometri de Cairo, si fiind un obiectiv turistic foarte interesant, aceasta primeste anual o multitudine de vizitatori. Un alt nume dupa care aceasta este cunoscuta este si Manastirea Tigrilor.

Foarte veche, fiind construita in cel de-al V-lea secol, Manastirea Sfantului Paul se presupune a fi fost construita peste pestera in care patronul sau si-a trait ultimii opt ani din viata. Intre anii 560 si 570, Antonius din Placentia a vizitat mormantul acestuia si, cu aceasta ocazie, a mentionat si manastirea pentru prima oara in documentele sale.

De-a lungul timpului, in aceasta manastire au locuit calugari de mai multe nationalitati, presupunandu-se ca primii dintre ei au fost melkitii, urmati de catre sirieni si egipteni. Se presupune ca in aceasta manastire a locuit si Papa Gabriel al II-lea, pentru 3 ani.

Manastirea a fost afectata de catre triburile de beduini ce se perindau prin aceasta zona, cea mai destructiva perioada incepand cu anul 1484, atunci cand biblioteca a fost arsa, iar calugarii ce locuiau aici - ucisi. Papa Gabriel al VII-lea al Alexandriei a fost cel care a reconstruit-o, 10 calugari sirieni venind sa locuiasca aici pentru a o repopula si a reface biblioteca. Din pacate, atacurile beduinilor nu s-au oprit aici, doua dintre ele conducand la parasirea ei. Pentru urmatorii 119 ani, aceasta manastire a fost abandonata, pana cand Papa Ion XVI al Alexandriei a decis sa o reconstruiasca.

In prezent, in curtea Manastirii Sfantului Paul se gasesc 3 biserici, dintre care una este reprezentata de pestera in care sfantul a trait si in care se gasesc si ramasitele sale. Celelalte doua biserici poarta numele Arhanghelului Mihail si cel al Sfantului Mercurius. Inconjurata de ziduri inalte, aceasta are si un turn si doua izvoare, cu o poveste interesanta. Primul dintre ele se crede ca ii servea Sfantului Paul in cei 8 ani in care a trait aici, iar cel de-al doilea este cel in care Maria, sora lui Moise, si-a spalat picioarele atunci cand a trecut prin Marea Rosie in timpul Exodului.

Primul proiect oficial prin care s-a decis explorarea Manastirilor de la Marea Rosie de catre o institutie acreditata, a fost cel condus de catre Institutul Bizantin intre anii 1929 si 1932, si care a inclus Manastirea Sfantului Paul si cea a Sfantului Antonie. Ca urmare a primei expeditii ce dorea sa adune cat mai multe informatii despre cele doua locatii, in anul 1930 a fost facut un film, in a carui prima parte este prezentata aceasta manastire. De asemenea, in el puteti vedea si felul cum traiesc calugarii in viata de zi cu zi, dar si imaginile din jurul manastirii, care sunt deosebite prin frumusetea lor.

Asadar, daca va aflati in vizita la Marea Rosie si decideti sa vedeti cateva obiective turistice laice, este obligatoriu sa nu ratati aceste doua manastiri si imprejurimile de langa ele, daca doriti sa aveti o amintire deosebita!

Localizare

GPS - Latitudine: 28.846177, Longitudine: 32.551589

Mareste harta

Legenda

  • Manastirea Sfantului Paul - Marea Rosie
  • Restaurant
  • Hotel
  • Piete si zone centrale
  • Monumente
  • Catedrale si biserici
  • Muzee si galerii de arta
  • Palate si castele
  • Cladiri si turnuri
  • Gradini si parcuri
  • Divertisment
  • Shopping
  • Altele

Comentarii

Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Manastirea Sfantului Paul - Marea Rosie

Coasta Marii Rosii