Comentarii
Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Catedrala Sf Mihail din Toronto
Catedrala Sf. Mihail este Biserica Catedrala a Arhiepiscopiei Romano-Catolice din Toronto si una dintre cele mai vechi biserici din oras. Sf. Mihail a fost proiectata de William Thomas, designer al altor opt biserici din oras, si a fost finantata in principal de catre irlandezii imigranti care au locuit in zona. Catedrala are o capacitate de 1600 locuri.
Catedrala Sf. Mihail este o cladire simbol in zona din centrul orasului Toronto. Aceasta a fost construita initial departe de centrul orasului, dar in timp, orasul a crescut si a ajuns sa o cuprinda. Acesta a fost construita pentru a servi mai bine populatia romano-catolica in crestere din Toronto.
Constructia Catedralei a inceput la data de 07 aprilie 1845, atunci cand Episcopul Michael Power a pus piatra de temelie pentru aceasta. Pe 29 septembrie 1845 Catedrala a fost sfintita. Aceasta a fost dedicata Sfantului Arhanghel Mihail la 29 august 1848. Catedrala gazduieste in prezent cea mai mare Episcopie catolica din Canada.
Profilul exterior al Catedralei este plan cu linii dure si perfectiune geometrica. Exteriorul este organizat si liniar, ceea ce face ca aceasta structura sa para mai dura decat este cu adevarat.
Compozitia generala a cladirii se aseamana cu cea a unei catedrale gotice din secolul al XIII-lea sau XIV-lea; cu toate acestea, designul este simplificat si nu contine transepte sau bolti cu nervuri. De asemenea, deoarece nu exista transepte, Catedrala in sine nu isi asuma forma de cruce intalnita la cele mai multe catedrale gotice medievale.
Turnul Catedralei ajunge la punctul cel mai inalt la aproximativ 26 de etaje deasupra solului, depasind inaltimea multor cladiri din jur. Din exterior cladirea pastreaza un aspect distinct gotic caracterizat de arcadele sale ascutite, ziduri de sprijin si accente clare de fier. Cladirea este inconjurata de un gard de fier inalt, care contribuie si mai mult la aspectul sau ascutit. Gardul permite cladirii sa mentina o curte semi-privata, cu un sens giratoriu pavat cu piatra pe latura de vest si o gradina de-a lungul partii de sud.
Exteriorul Catedralei a ramas relativ neschimbat in ultimii 100 de ani. Cele mai multe dintre actualele picturi care impodobesc acoperisul si peretii sunt mentinute astfel inca din 1937.
Interiorul bisericii, impartit de un mare naos si doua nave inalte, este bogat decorat. Arcade inalte sustinute de coloane gratioase ofera spatiului interior un sentiment de deschidere. Deasupra altarului veti putea vedea un frumos vitraliu cu Crucificarea. Tabloul a fost instalat in 1958 de catre Étienne Thevenot. Albastru, galben si rosu sunt cele mai importante culori din fereastra. Plafonul este decorat cu picturi murale realizate in anii 1930. Opere de arta clasica, cum ar fi Cina cea de Taina, precum si alte picturi religioase sunt deasupra sanctuarului. Mai sus de foaier se afla o orga mare, cu conducte care ajung la tavan. Aceasta este utilizata in timpul Liturghiei si umple biserica cu sunetul sau profund, bogat.
In plus fata de serviciile de inchinare, Catedrala ofera o serie de programe de informare pentru locuitorii din apropiere si este un loc minunat, care merita sa fie vizitat pentru frumusetea si linistea pe care le ofera.
GPS - Latitudine: 43.655004, Longitudine: -79.381564
Mareste harta ?Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Catedrala Sf Mihail din Toronto