Comentarii
Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Biserica Sfantul Gangolf din Trier
Sf. Gangolf este biserica parohiala din Trier si cea mai veche biserica din oras dupa Catedrala.
Prima biserica construita in piata, in 958, a fost inlocuita in 1284 - 1344 de o cladire noua. Cladirea in stil gotic tarziu de astazi a aparut dintr-o renovare inceputa in 1500. Elemente baroce au fost adaugate in 1731 si 1746. Ferestrele din sticla ale lui Charles Crodel au condus in 1966 la realizarea unei imagini de ansamblu formata din elemente ale diferitelor epoci.
Biserica a fost aproape intotdeauna inconjurata de case. Partea de est a Sfantului Gangolf este aproape marginita de un drum, dar chiar si aici se gasesc mici magazine populare cunoscut sub numele de "Gädemcher".
Intrarea principala a bisericii este situata in piciorul turnului bisericii, si la fel cu intrarea in nava laterala, se face printr-o mica poarta baroc, creata in 1731-1732 de catre augustinianul Joseph Walter augustinian, accesibila dinspre piata principala din Trier.
Inca de la inceputul secolului al XVII-lea Sf. Gangolf a avut o orga cu o singura claviatura, al carei constructor este necunoscut. In 1829 a fost instalata o noua orga in stil baroc, de aceasta data cu doua claviaturi, care a fost construita de Franz Heinrich si Carl Stumm. Aceasta orga a fost inlocuita in 1898 de un nou instrument construit de firma Breidenfeld. Orga de azi, in galeria de vest a bisericii St Gangolf a fost construita in 1972 de catre Johannes Klais din Bonn.
La inceputul secolului al XIV-lea au fost construite primele patru etaje ale turnului de vest. Au urmat in 1507 cele doua etaje superioare impreuna cu galeria turnului si cu cele patru turnulete mici de colt, in urma unei donatii facuta de vaduva primarului, Adelheit von Besslich. Deoarece turnul de vest, cu cei 62 de metri intrecea in inaltime turnul Catedralei Trier, Arhiepiscopul Richard von Greiffenklau a comandat suprainaltarea turnului de sud al Domului.
Printre clopotele de la Sf. Gangolf cel mai cunoscut este,,clopotul de carpa”. Turnat in 1475 de catre Nicolaus von Ene, el bate in fiecare seara la orele 22:00 si si-a primit acest nume din cauza faptului ca anunta inchiderea orasului. Clopotul este atat de puternic ancorat in cultura locala a Trier-ului incat sunetul acestuia a fost transmis in eter in cadrul primei emisiuni radiofonice din oras, la data de 16 iunie 1930.
De asemenea biserica Sf. Gangolf gazduieste clopotul "Zundel" un clopot de incendiu din Evul Mediu. Cei doi strajeri ai orasului aveau sarcina, in caz de incendiu, sa indice directia focului, ziua cu ajutorul unui steag iar noapte cu ajutorul unui felinar. Ultimul paznic a lucrat aici pana in 1905.
GPS - Latitudine: 49.756222, Longitudine: 6.640630
Mareste harta ?Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Biserica Sfantul Gangolf din Trier