Comentarii
Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Biserica San Lucifero din Cagliari
Sf. Lucifer este o biserica in Cagliari, sediul parohiei Beata Vergine del Rimedio. Templul se afla pe Via Lucifer, la o distanta scurta de la Bazilica San Saturnino, in cartierul Villanova.
Zona in care se afla Biserica Sfantul Lucifer si Bazilica San Saturnino a fost folosita ca o necropola in epoca crestina timpurie. In primul sfert al secolului al XVII-lea aceasta zona a fost excavata in scopul de a se aduce la lumina moastele sfintilor martiri care au fost inmormantati acolo. Operatiunea a avut loc in urma disputei dintre arhiepiscopii de Cagliari si Sassari, fiecare dintre ei pretinzand pentru sine titlul de Primat de Sardinia si Corsica. S-a decis, ca pentru a determina care dintre case este demna de a purta acest titlu, sa se numere martirii, respectiv moastele acestora, gasite in necropola antica a teritoriilor eparhiilor respective.
In Cagliari, in San Saturnino, au fost aduse la lumina numeroase relicve umane atribuite diferitilor sfinti martiri (in acest sens, este demn de retinut faptul ca initialele BM de pe inscriptiile funerare gasite au fost sistematic interpretate ca Beatus Martir si nu ca bonae memoriae, care ar fi de fapt interpretarea corecta).
Intre 1693 si 1767, biserica impreuna cu manastirea si scoala au fost conduse de calugarii Dominicani. In 1826 Carlo Felice a vrut sa foloseasca complexul ca ospiciu pentru saraci, apoi ca orfelinat. Cu toate acestea, in 1861 biserica si manastirea au fost abandonate.
Interiorul are un singur naos, impartit de pilastri, cu trei capele de interconectare pe fiecare parte, un transept si o absida dreptunghiulara. Presbiteriul construit deasupra criptei, este suprainaltat si inconjurat de o singura balustrada din lemn, sustinut de doi lei din acelasi material, plasati pe fiecare parte a scarii de acces central. Treptele scarii sunt decorate cu azulejos (placi de gresie pictata). Peretele absidei este dominat de orga construita de casa Tamburini di Cream in 1961 (trei claviaturi si 27 registre).
In bratul drept al transeptului este plasat altarul baroc din lemn aurit, dedicat Madonnei del Rimedio, sfanta patroana a parohiei, unde este expusa o statuie a Fecioarei, de Giuseppe Antonio Lonis, in timp ce in bratul stang se afla mormantul lui Don Mose Farci. In plus, biserica contine multe picturi valoroase, cum ar fi Martiriul Sfintilor Lussorio, Cesello e Camerino si La Madonna col Bambino.
GPS - Latitudine: 39.214439, Longitudine: 9.122770
Mareste harta ?Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Biserica San Lucifero din Cagliari