Comentarii
Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Biserica armeneasca din Pitesti
Desi un monument istoric, Biserica armeneasca Sf. Ioan Botezatorul din Pitesti a fost uitata de localnici, acest aspect datorandu-se faptului ca in judetul Arges locuieste in prezent un numar mic de armeni.
Aceasta biserica a fost ridicata in anul 1852 si are hramul Sfantul Garabet (Ioan Botezatorul); iar in anul 1954 a fost declarat monument istoric de arhitectura. In anul 2020 biserica se afla inca in renovare (inceputa din anul 2006), dar din lipsa de fonduri, lucrarile nu erau terminate.
In 1852, Biserica armeneasca Sf. Ioan Botezatorul a fost construita la ordinul lui Alexandru Ghica, domnitorul Tarii Romanesti, in stilul arhitectural armean, din banii comunitatii armene, mult mai numeroasa in trecut. Pe o placa din marmura aflata la intrarea in biserica, sunt inscriptionate numele donatorilor; in anul 1852 Alexandru Ghica, domnitorul Tarii romanesti. Biserica dovedeste vechimea indepartata a armenilor in aceste locuri, gradul de civilizatie si caracterul numeros al populatiei. In biserica se afla Icoana Capului Sfantului Ioan Botezatorul, datata in 1836, o adevarata opera de arta.
In prezent, Biserica sta mai mult inchisa, iar slujbele in limba armeana se mai tin doar de cateva ori pe an, la marile sarbatori.
Adresa: Strada Egalitatii nr. 43, Pitesti
GPS - Latitudine: 44.852935, Longitudine: 24.874524
Mareste harta ?Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Biserica armeneasca din Pitesti