Despre Ottawa
Capitala bilingva, in care limbile engleza si franceza sunt utilizate in mod frecvent, Ottawa este situat pe raul cu acelasi nume. Acesta este cel de-al patrulea oras ca marime de pe cuprinsul Canadei si al doilea din Ontario. Orasul a debutat ca un mic si umil orasel numit Bytown, dupa numele intemeietorului sau, colonelul By. Acesta a supervizat constructia Canalului Rideau, facilitate care astazi se afla sub patrimoniul UNESCO si care a fost executat in mare parte numai cu ajutorul fortei de munca brute, intre anii 1826 si 1832.
Importanta sa creste insa in anul 1857, cand regina Victoria desemneaza orasul drept capitala statului canadian, in principal datorita locatiei sale strategice, fiind inconjurat de paduri si greu de localizat de catre invadatori.
A doua jumatate a secolului XIX aduce locuitorilor orasului beneficiile inventiilor recente precum telefonul si curentul electric. Curentul electric va juca un rol foarte important in viata orasului, primul tramvai electrificat fiind dat in uz, in anul 1891. Al doilea impact benefic al descoperirii este prezentat doar un an mai tarziu, cand aici a fost prima data gatit un meniu, exclusiv pe baza energiei electice, aceasta fiind o premiera mondiala.
Astazi sectorul economic se bazeaza in mare parte pe servicii, turism si calatorii si hi-tec. Mandria localnicilor este faptul ca orasul a ramas unul ecologic, aflat la confluenta a trei rauri: Ottawa, Rideau si Gatineau.
Orasul este renumit si pentru parcurile sale, in care localnicii se pot plimba cu bicicletele sau cu rolele, dar si pentru cateva obiective turistice majore cum ar fi Parliament Hill (Dealul Parlamentului), Arhiva si Libraria Nationala, Galeria Nationala de Arta si Muzeul de Arta Fotografica Contemporana.