Restaurante Viena

Mancaruri traditionale in Viena

Dintre felurile de mancare traditionale pe care le puteti consuma in Viena va recomandam: schnitzel-ul vienez cu salata de cartofi; schweinsbraten – carne de porc servita cu galuste facute din paine; cordon bleu – schnitzel umplut cu sunca si cascaval; fleischbrot – o gustare ieftina; marillenknodel – un desert, galuste cu caise; tafelspitz – carne de vita cu galuste; sachertorte – tort de ciocolata traditional; punschkrapfen – un desert cu rom, gem si ciocolata; carnatii disponibili la standurile imprastiate prin oras; frankfurter – carnati serviti in bagheta; burenwurst – carnati serviti cu mustar dulce; kasekrainer – carnati serviti cu bucati de branza; bosna – carnati serviti cu ceapa si curry.

Am selectat pentru dvs o lista a celor mai bune restaurante vieneze, din care nu lipsesc cele cu specific traditional, european, frantuzesc sau italian. Preturile la restaurantele din Viena pornesc de la 8-10 euro / persoana pentru un fel de mancare si pot ajunge la 75-100 de euro pentru 3 feluri de mancare la restaurantele Mraz & Sohn, Anzengruber, Gallo Rosso sau Griechenbeisel.

Bauturi locale in Viena

Cea mai populara bautura non-alcoolica din Viena este, probabil, cafeaua. Orasul este cunoscut pentru traditia cafenelelor care dateaza inca din secolul al XVIII-lea. Exista foarte multe variante din care puteti alege: mokka – similara cu espresso, melange – jumatate mokka si jumatate lapte cald, kapuziner – cafea cu topping de frisca. Un fel legendar este wiener eiskafe, mokka rece cu inghetata de vanilie si frisca. Recomandarile noastre in materie de cafenele vieneze se indreapta catre Demel, Cafe Mozart si Cafe-Konditorei Aida.

O alta bautura non-alcoolica traditionala este almdudler, facuta din ierburi. Vienezii o combina adesea cu vin alb.

In ceea ce priveste bauturile alcoolice, incercati cateva soiuri de vin produse in tara sau cateva sortimente de bere, precum cea nefiltrata, Zwicklbier.

Varsta legala pentru consumarea alcoolului variaza in functie de regiune. In general, este de 16 sau 18 ani pentru bauturile distilate, insa lucrurile pot fi si mai complicate. De exemplu, in Salzburg si Tirol consumul de bauturi distilate este interzis celor cu varsta mai mica de 18 ani, pe cand in Carinthia si Styria regula se aplica pentru bauturile care contin alcool mai mult de 12%. In Viena, Burgenland si Vorarlberg aceasta restrictie este valabila doar in public.

Anzengruber
Anzengruber

Restaurantul Anzengruber este recomandat mai ales pentru bucataria traditionala...

Anton Frank

Restaurantul Anton Frank este recomandat mai ales pentru bucataria traditionala...

An Do

An Do se adreseaza familiilor cu copii mici, oferind diverse facilitati...

Amarantis

Localul Amarantis ofera conditii de servire pentru grupuri numeroase de...

Alois Daniel Bakery

Restaurantul Alois Daniel Bakery este recomandat mai ales pentru bucataria...

Al Borgo

Restaurantul Al Borgo este recomandat mai ales pentru bucataria traditionala...

7 Stern Brau

Localul este potrivit pentru cei care doresc sa serveasca masa sau diverse...

1516 Brewing Company

Restaurantul 1516 Brewing Company dispune de o scena (ring in anumite cazuri).