Valea Regilor

In apropierea orasului Luxor se afla Valea Regilor, o vale in care au fost construite mai multe morminte incepand cu secolul al XVI-lea pana in cel de-al XI-lea i.e.n. In aceste morminte se odihnesc in mare parte, regi si faraoni Egiptului antic, fiind descoperite pana in prezent 63 de incaperi funerare.

Valea Regilor este unul dintre cele mai deosebite obiective turistice din lume, deoarece aici se afla cel mai mare cimitir de faraoni din Egipt. De exemplu, mormantul lui Tutankhamon se afla in Valea Regilor, fiind descoperit relativ recent - in anul 1922. Acesta nu este la fel de impresionant precum multe alte incaperi funerare dar, cu siguranta este cel mai celebru.

Odata ce ati ajuns in Luxor si doriti sa vedeti Valea Regilor, este bine de stiut ca acest obiectiv turistic poate fi vizitat doar intre orele 06:00 si 17:00 pe timpul verii si intre 06:00 si 16:00 pe timpul iernii. Daca doriti sa procurati un bilet standard, atunci este bine de stiut ca nu puteti vizita decat 3 morminte la alegere, iar daca vreti sa petreceti o perioada mai lunga aici va trebui sa platiti in plus. In plus, daca aspirati sa intrati in mormantul lui Tutankhamon, atunci va trebui sa platiti un pret dublu fata de cel standard al biletului, dar este recomandat sa oferiti o mica suma agentilor care stau la intrarea incaperilor.

Desi nu toate mormintele sunt deschise pentru public, cele renovate dispun la intrare de un afis din metal in care sunt inscriptionate diferite informatii, precum istoria sau arhitectura camerei respective. Pe langa mormintele faraonilor, se pot observa si alte aspecte ce pot intriga, in mod pozitiv un turist, cum ar fi desenele vechi de cateva milenii care inca rezista pe peretii camerelor funerare. In plus, exista unele obiecte de ceramica si totodata, picturi si monumente mici care au rezistat foarte bine la testul timpului, fiind expuse adeseori in locul de provenienta al lor.

Intregul complex de morminte a fost impartit in trei faze, iar pentru a intra in fiecare dintre ele veti avea nevoie de cate un bilet diferit. Este bine de stiut ca mormantul lui Tutankhamon nu este inclus in vreo faza, iar pentru a-l putea vizita va trebui sa cumparati un bilet separat. Mormantul lui Tutankhamon este fara nici o indoiala, cea mai bine conservata camera funerara din lume, din motive necunoscute pana in ziua de astazi. Totusi, acesta reprezinta un motiv de fericire, deoarece toti turistii au ocazia de a observa arhitectura si alte aspecte ce nu au fost schimbate de-a lungul mileniilor.

Dar exista si unele aspecte negative legate de Valea Regilor. Aici nu se pot gasi locuri din care sa puteti cumpara apa sau mancare, deci va trebui sa va aprovizionati inainte sa ajungeti aici.

Valea Regilor este un obiectiv turistic asaltat in fiecare zi de peste 4.000 de persoane, iar numarul ar putea fi si mai mare daca s-ar deschide pentru public si restul de morminte, in prezent doar 29 putand fi vizitate.

Asadar, Valea Regilor este cu siguranta un loc pe care nu trebuie sa il ratati atunci cand mergeti in vacanta in Egipt. In plus, turistii au ocazia sa mearga si la Valea de Vest, care se afla la doar cateva sute de metri distanta. Valea de Vest este, la fel ca si Valea Regilor, un complex de morminte, dar care este mult mai mic ca dimensiune si care gazduieste faraoni mai putin cunoscuti.

Localizare

GPS - Latitudine: 25.740164, Longitudine: 32.601411

Mareste harta

Legenda

  • Valea Regilor
  • Restaurant
  • Hotel
  • Piete si zone centrale
  • Monumente
  • Catedrale si biserici
  • Muzee si galerii de arta
  • Palate si castele
  • Cladiri si turnuri
  • Gradini si parcuri
  • Divertisment
  • Shopping
  • Altele

Comentarii

Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Valea Regilor