Comentarii
Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Rezervatia naturala Lacul Jirlau
Lacul Jirlau este un liman fluviabil divizat in doua parti cu evolutie diferentiata ce a fost format prin bararea cursului numit Valea Mare, o rezervatie naturala situata in Campia Brailei, in apropierea raului Buzau. In aceasta rezervatie naturala veti gasi conditii de campare, trasee amenajate si trasee marcate. Lacul este situat intr-o depresiune acoperita de depozite de loess, care nu depasesc 20 de metri.
Infiintata in anul 2000, rezervatia naturala Lacul Jirlau reprezinta un lac eutrof, de adancime mica, cu vegetatie tipica de balta permanenta, cu stuf, papura si pipirigul. Faptul ca lacul este traversat de calea ferata Faurei–Tecuci, construita in 1960, a avut ca efect evoluta diferentiata a partilor formate. In partea estica poate fi vazuta vegetatie stuficola (stuf, rogoz) aparand si procese de eutrofizare, iar in partea vestica au aparut fenomene sub forma insulara.
Suprafata lacului este de 8,9 km², are o lungime de 7 km si o latime maxima de 3 km. Volumul lacului este de 5,6 milioane m³. Rezervatia naturala se intinde pe o suprafata de 839 hectare. Desi prin anii '80, Lacul Jirlau a fost amenajat pentru agrement, apoi, a fost amenajat in scopuri piscicole, fiind populat de specii precum crap, caras, lin, biban, salau si somn, in prezent lacul seamana intr-o parte mai mult cu o mlastina. Rezervatia naturala Lacul Jirlau asigura habitate de pasaj, hranire si cuibarire pentru multe specii de pasari migratoare si sedentare, de zona umeda. Din acest motiv, in anul 1989, lacul a fost inscris pe lista celor aproape 2.500 de refugii avifaunistice europene, publicata in Anglia.
Incepand cu anul 2013 s-a trecut la amenajarea lacului in trei zone: lac de agrement pentru copii, luciul de apa si lacul de agrement propriu zis.
GPS - Latitudine: 45.171274, Longitudine: 27.198024
Mareste harta ?Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Rezervatia naturala Lacul Jirlau