Comentarii
Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Pestera Muierilor
Printre miile de pesteri din Muntii Carpati, doar cateva au un trecut atat de bogat in evenimente precum Pestera Muierilor din Baia de Fier. Situata intr-un loc salbatic, avand mai multe intrari, Pestera Muierilor este in sine o cetate naturala, un punct de rezistenta pentru locuitorii din localitatile invecinate de-a lungul istoriei lor de lupta. Una dintre intrarile in pestera ofera un excelent punct de observatie pe campul din sud si o alta intrare se deschide spre padurile din Muntii Parang.
Pestera a fost electrificata in perioada 1963 – 1978, devenind una dintre pesterile cele mai populare din Romania si un obiectiv speologic important. Pestera Femeii, cu o lungime totala de galerii de peste 3.500 m, este vizitata de mii de vizitatori in fiecare an. Pestera are o lungime de aproximativ 7.000 de metri dispusa in 4 niveluri. Situate in apropiere, sunt, de asemenea, alte pesteri de dimensiuni mai mici, cum ar fi Pestera Corbului, Pestera Parcalabului si Pestera Iedului.
Se pare ca prima inregistrare scrisa despre Pestera Muierilor dateaza de la 1870. De atunci, in peste 100 de ani de cercetari, materiale stiintifice si documentare, importante si variate, au fost colectate pentru a atesta valoarea arheologica, paleontologica, geomorfologica, si mineralogical pe care aceasta o are.
Puteti intra in pestera prin trei puncte diferite, o intrare la nord, una la est si o alta la sud. Galeria principala este numita Galeria electrificata, dar veti mai putea vizita: Camera Turcului, una dintre cele mai frumoase parti ale etajului superior in care puteti vedea stalagmite uriase, cupole, pereti si tavane cu cele mai ciudate forme; Sala Minunilor in care puteti vedea stalactite si stalagmite in forma de lumanari; Sala Guano un loc neprevazut cu lumina electrica, mai izolat, un refugiu pentru fauna pesterii; Sala Electricianului este incaperea principala din sectorul de vest iar Galeriile Bazinelor si Excentricului sunt cele principale din sectorul de est; Galeria Ursilor a fost numita astfel pentru numeroasele fosile apartinand in mare parte unor ursi, gasite aici; in Sala Perlelor veti putea vedea o splendida perdea de piatra la intrare, cunoscuta sub numele de Valul Miresei; si in final, Sala Musteriana, locul in care arheologii au descoperit dovezi ca pestera a fost locuita de om in Paleoliticului mijlociu si superior.
Program de vizitare:
1 mai – 1 octombrie (zilnic): 9:00 – 20:00 (pana la ora 19.00), luni – marti: pauza 13:00-14:00;
1 octombrie – 1 mai (zilnic): 9:00-17:00 (pana la ora 16.00).
Pret bilet: adulti – 5 lei, copii, elevi si pensionari – 2 lei
Taxa foto-video – 5 lei
GPS - Latitudine: 45.192155, Longitudine: 23.753697
Mareste harta ?Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Pestera Muierilor