Comentarii
Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Patiseria Markiz din Istanbul
Pe fosta strada Grand Rue de Pera, astazi Istiklal Caddesi, exista in trecut un loc numit Patisserie Lebon, unde se aduna elita europeana din Istanbul. Era un loc ideal unde se intalneau cele mai de vaza persoane pentru a servi ceaiul si unde se etalau tinute dintre cele mai elegante. Patisserie Lebon se remarca prin interioarele art nouveau, decorat cu candelabre fine, vase chinezesti, mobilier din lemn masiv si pardoseala din ceramica.
In anul 1940, Lebon Patisserie a fost preluat de Avedis Çakir care l-a redenumit Patisserie Markiz, si a functionat pana in anii '60, cand a fost inchis. In anii '70, la solicitarea unui grup de artisti si scriitori, primaria a aprobat inaugurarea unei patiserii in zona istorica a orasului. Astfel ca, in anul 1977, cladirea a intrat intr-un proces complex de restaurare care s-a finalizat abia in anul 2003. Ca patiserie de lux a avut un succes redus, dar odata reinventata ca restaurant tip fast-food, a fost redescoperita de catre clienti. Chiar daca evitati restaurantele fast food, merita sa intrati in acest restaurant fie doar pentru a admira interiorul.
GPS - Latitudine: 41.028728, Longitudine: 28.974680
Mareste harta ?Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Patiseria Markiz din Istanbul