Pasajul Madler din Leipzig

Pasajul Mädler este situat in Leipzig, Germania. Doi oameni de afaceri din Leipzig si-au pus amprenta pe Pasajul Mädler si l-au facut cunoscut in toata lumea: Dr. Heinrich von Stromer Auerbach si Anton Mädler.

In 1525, Dr. von Stromer Auerbach, rectorul Universitatii din Leipzig a deschis un bar de vinuri in Hof Waldheim-Hummelhainischen. Avand in vedere ca afacerea a prosperat, a ridicat o cladire noua, in acelasi loc, cinci ani mai tarziu, Hof Auerbach's - sala de expozitii. Boltile si pivnitele au ramas neschimbate si au continuat sa fie folosite ca bar de vinuri.

Pentru a celebra aniversarea a 100 de ani, in 1625, Alderman Johann Vetzer, un descendent al doctorului Stromer von Auerbach, a reconstruit sala de expozitie. In acelasi timp, el a vrut sa creeze o noua atractie pentru Crama lui Auerbach: in acest sens a comandat artistului Andreas Brettschneider doua picturi murale, care au portretizat legenda - Dr. Faust asezat pe butoiul de vin si de apa, cu elevii, intr-un bar de vinuri din Leipzig.

Pana la inceputul secolului al XIX-lea, Hof Auerbach's a functionat ca o sala de expozitie, schimbandu-si proprietarii de mai multe ori. Crama Auerbach a fost extinsa, atragand tot mai multi oaspeti.

La 1 ianuarie 1911, consilier de Comert, Anton Mädler si fabrica de saci Mädler Moritz, au achizitionat tot complexul caselor Cellar Auerbach si au cumparat parcele de teren vecine. Atunci cand planurile de constructie au devenit cunoscute, solicitari din intreaga lume pentru salvarea Cramei Auerbach au fost ridicate. Mädler s-a dovedit a fi un idealist si nu a crutat niciun efort, nici macar costul de a include hanul in noua cladire si chiar sa-l extinda.

Lucrarile de constructie la prima parte din Pasajul care duce la Grimmaischen Straße au inceput in 1912, iar a doua parte, Rotunda si conectarea la Neumarkt au urmat in 1914. Din acel moment Pasajul Mädler a fost folosit ca o sala de expozitie pentru vin, portelan si articole din piele.

Aceasta traditie a continuat in timpul DDR. La Targurile de primavara si toamna, au fost afisate in primul rand portelan si gresie. Pasajul Mädler nu a fost niciodata confiscat de catre stat, ci a fost condus de Messamt Leipzig in calitate de curator.

Cand Messeshauses am Markt a fost construita intre 1963 si 1965, Pasajul Mädler a castigat o treime din Peterstraße. Anton Mädler a facut un plan similar, dar nu a fost capabil sa-l realizeze, deoarece el nu a fost in masura sa dobandeasca terenul necesar.

Dupa Reformele in 1993, compania de proprietate, Dr. Jürgen Schneider, a vrut sa renoveze complexele, dar planurile nu au ajuns la indeplinire.

Masuri ample de restructurare si renovare au luate de GmbH & Co in 1995. In urmatorii doi ani, sediul, inclusiv Crama Auerbach, au fost renovate.

Spectrul lui Faust al lui Goethe pandeste din fiecare colt de marmura al celui mai elegant pasaj din Leipzig. Goethe a plasat una dintre scenele lui Faust in faimosul restaurant Auerbachs Keller. Un grup de personaje din piesa, sculptat in bronz in 1913, va atrage pe scara de piatra in jos, spre restaurant. Atingerea picioarelor statuii aduce noroc. La cativa metri departare este incantatorul bar in stil art nouveau Mephisto, realizat in rosu diavolesc si negru.

Astazi Pasajul Mädler este din nou unul dintre cele mai mai vizitate pasaje din lume.

Localizare

GPS - Latitudine: 51.340000, Longitudine: 12.375400

Mareste harta

Legenda

  • Pasajul Madler din Leipzig
  • Restaurant
  • Hotel
  • Piete si zone centrale
  • Monumente
  • Catedrale si biserici
  • Muzee si galerii de arta
  • Palate si castele
  • Cladiri si turnuri
  • Gradini si parcuri
  • Divertisment
  • Shopping
  • Altele

Comentarii

Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Pasajul Madler din Leipzig