Comentarii
Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Lacul Serbanesti
Lacul Bacau II este inclus in situl Natura 2000 ”Lacurile de acumulare Buhusi–Bacau–Beresti”, arie naturala protejata cu o suprafata de 5.575,5 ha, din care fac parte lacurile Lilieci de pe raul Bistrita, Galbeni, Racaciuni si Beresti, amenajate pe cursul raului Siret. Situl a fost desemnat parte a retelei ecologice europene Natura 2000 prin Hotararea Guvernului nr. 1284/2007. Cea mai mare parte a suprafetei protejate (217 ha) este reprezentata de luciu de apa (aprox 180 ha), importante zone mlastinoase, acoperite cu stuf si vegetatie specifica de lunca.
Lacul Bacau, cunoscut mai bine ca Lacul Serbanesti, este situat integral pe raza administrativa a municipiului Bacau. Acumularea are aproximativ 2300m lungime, 600m latime in zona barajului si 900m latime la coada lacului. In imediata vecinatate, in aval de lacul Bacau pe cursul Bistritei sunt amenajate lacul si Insula de Agrement. Pe malul estic al lacului este cartierul Serbanesti, iar pe malul vestic zona Stefan cel Mare.
Lacul Bacau a fost desemnat arie naturala protejata, fiind o zona importanta de odihna, hrana si adapost pentru pasarile aflate in migratie sau iernare. Labirintul de insule, stuf si luciu de apa din coada lacului, reprezinta un habitat prielnic pentru majoritatea speciilor prezente aici.
147 de specii de pasari, identificate in acest areal, confera lacului statutul de arie de protectie speciala avifaunistica. Patrimoniul natural este imbogatit de mamifere, 12 specii de amfibieni si reptile si 22 de specii de pesti.
Incepand din anul 2006, aria de protectie speciala avifaunistica ”Lacul Bacau II” se afla in custodia Centrului Regional de Ecologie Bacau.
GPS - Latitudine: 46.587807, Longitudine: 26.913222
Mareste harta ?Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Lacul Serbanesti