Comentarii
Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Cheile Mandrutului
Sapate in partea dreapta a Pietrei Mandrutului, Cheile Mandrutului reprezinta un canion deosebit de ingust, cu pereti de stanca, marginit de pante stancoase cu microrelief variat si accidentat. Rezervatia de tip geologic-geomorfologic Cheile Mandrutului ocupa o suprafata de 50 ha si prezinta interes stiintific datorita rocilor in care sunt sapate si formelor de relief carstic reprezentativ.
Cheile Mandrutului nu au cascade inalte sau marmite adanci, insa au toate elementele caracteristice unui canion si sunt un loc ideal pentru practicarea canionyng-ului chiar si de catre incepatori. De pe Piatra Mandrutului veti obtine o panorama superba asupra Vaii Ariesului Mare si a satelor din vale.
In apropiere de Cheile Mandrutului veti putea vizita Cheile Ariesului si Manastirea Sfantul Ilie de la Albac. Aceste chei sunt incluse in mai multe trasee turistice, astfel, de la Arieseni: Arieseni – Manastirea Sfantul Ilie Albac – Cheile Ariesului – Cheile Mandrutului – Cheile Ordancusii – Arieseni si Arieseni – Cheile Mandrutului – Cheile Albacului – Baraj Mihoiesti – Cheile Vaii morii – Dealul cu melci – Cascada Pisoaia – Casa Memoriala Avram Iancu si retur.
Localizare: in partea de est a Muntilor Bihorului, pe cursul superior al Ariesului Mare, la 1 km aval de centrul comunei Scarisoara
GPS - Latitudine: 46.466615, Longitudine: 22.890365
Mareste harta ?Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Cheile Mandrutului