Comentarii
Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Cheile Bistritei Ardelene
Intinzandu-se de la iesirea din comuna Bistrita Birgaului, trecand pe la confluenta cu paraul Repedele si apoi la barajul Colibita, Cheile Bistritei Ardelene se incadreaza in modelul zonei periferice a Muntilor Calimani, cu relief variat, pe care apar numeroase formatiuni gen: Piatra Mare, Stancile Arinisului sau Arsita Mare.
Zona este deosebit de frumoasa, cu: paduri frumoase, intrerupte din loc in loc de stanci semete, paraie cu ape limpezi si clare, flora bogata si diversa si fauna salbatica. Rezervatia naturala Cheile Bistritei Ardelene este arie protejata din 2000 si se intinde pe o suprafata de 50 de hectare. Flora sa este reprezentata de: specii de brad, molid, pin, zada, tisa, fag, gorun, stejar, carpen, mesteacan, artar, paducel, soc, negru, corn, alun, mur, zmeur, maces si afin; raritati floristice de pajiste si stancarie, cu specii de: vinarita, popilnic, ciubotica cucului, macrisul iepurelui etc. Fauna rezervatiei este reprezentata de mamifere (caprioara, cerb, urs brun, mistret, vulpe etc), pasari (corb, cocos de munte, mierla de apa, mierla, codobatura, ciocanitoare-de-munte etc), reptile si amfibieni (guster, vipera triton cu creasta, salamandra, broasca-cu-burta-galbena, broasca-raioasa-verde etc).
In vecinatatea rezervatiei Cheile Bistritei Ardelene se mai pot vizita: Lacul Colibita, Biserica ortodoxa si Casa Taraneasca din satul Bistrita Bargaului, Rezervatia naturala Valea Repedea, Aria naturala Taul Zanelor, Rezervatia peisagistica Stancile Tatarului etc.
GPS - Latitudine: 47.155100, Longitudine: 24.793195
Mareste harta ?Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Cheile Bistritei Ardelene