Comentarii
Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Balta Mica a Brailei
Balta Mica a Brailei, sau cea de-a doua delta a Dunarii, este un parc natural protejat, o zona virgina, in care stapane sunt coloniile de cormorani si cele de egrete, in care turistul poate patrunde cu vaporasul sau cu salupa pana la Chiriloaia, de unde pot merge cu barci cu vasle, pentru a vedea vegetatia luxurianta si numeroase specii de pasari. Aici, traiesc nu mai putin de 260 de specii de pasari rare, tot aici daca sunteti norocosi puteti vedea un cuib de vultur codalb, una dintre cele mai mari pasari din lume.
Balta Mica a Brailei are o suprafata de 24555 ha, inclusiv bratele Dunarii si zonele dig-mal si din punct de vedere al activitatii turistice, prezinta un interes deosebit partea din aval a insulei, zona Popa, si jumatatea din amonte a Insulei Mici. Podul rutier Giurgeni-Vadu Oii este principala intrare in Insula Mica a Brailei, cea mai importanta sub aspect stiintific si turistic din salba celor 7 insule (Insula Harapu, Insula Calia, Insula Fundu Mare, Insula Chiciul Orbului, Ostrovul Cracanel, Ostrovul Varsatura). Aceasta are o suprafata de 9559 ha, din care 6566 ha padure si 2921 ha luciu de apa.
Cei care ajung in partea din aval a Insulei Mici a Brailei, se pot bucura de ceea ce inseamna turismul de cherhana cu posibilitati de cazare in balta si tot aici pot vizita colonia mixta de cormorani, egrete si starci si lebedele de pe lacul Cucova.
Parcul Natural Balta Mica a Brailei ofera valori naturale de interes peisagistic si stiintific: Dunarea, cu bratele ei Cremenea si Valciu, cu grinduri, garle, paduri cu aspect tropical, ori dune fluvio-marine. Toata aceasta opera a naturii pe care zona o ofera, bratele principale, canale naturale sau artificiale, lacuri si balti cu apa limpede si vegetatie care uluieste privitorul, formeaza o imagine unica. Daca adaugam si faptul ca in Parc sunt 169 specii de pasari protejate pe plan international prin Conventiile de la Berna, Bonn si Ramsar, putem spune ca zona este splendida.
Fauna parcului este diversificata este reprezentata de: specii de mamifere, reptile, amfibieni, pesti si pasari. Intre mamifere se remarca: vidra de rau, caprioara, vulpea roscata, viezurele, pisica salbatica, dihorul, nevastuica, harciogul european, iepurele de camp si bizamul. Reptilele si amfibienii sunt reprezentate de: testoasa de balta, buhaiul de balta cu burta rosie etc. Pestii sunt reprezentati de: avat, zvarluga, porcusor-de-nisip, raspar, tipar, boarta, scrumbia de Dunare, morun, cega, pastruga etc. Intre pasari amintim: ciocarlia-de-camp, rata sulitar, acvila tipatoare mica, starcul cenusiu, scatiul, barza neagra, egreta alba, starcul pitic, lopatarul etc.
La randul sau, flora este extrem de variata, fiind reprezentata, intre altele, de: albastrica, crin de balta, sanziana, nufar alb, nufar alb ca neaua, pelin etc.
GPS - Latitudine: 45.265865, Longitudine: 27.972879
Mareste harta ?Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Balta Mica a Brailei